VW Polo петта генерација

После четвртата генерација на Polo, пристига петтата генерација која што е најавена за 2017 година. Колку за потсетување четвртата генерација на Polo е на пазарот од 2009 година, додека во 2014 година е редизајнирана.

Петтата генерација ќе биде изведена на MQB платформата и визуелно нема да бидат направени големи промени. Од VW потврдија дека во 2018 година ќе биде претставена и crossover верзија на Polo, со што ќе им биде директен конкурент на Peugeot 2008, Renault Captur и Nissan Juke.

 

Предложена објава:
Директен судар на два исти Toyota автомобили, едниот постар 17 години

Во последните неколку години автомобилите напреднаа многу во полето на...

Close