Warning: include(/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
Volkswagen Group бележи раст на продажбата во првата половина од 2016-та година!

Volkswagen Group бележи раст на продажбата во првата половина од 2016-та година!

Од Volkswagen изјавија дека продажбата за месец Јуни оваа година е порасната за 5,1%, за разлика од минатата година. Зголемена продажба има на пазарите во Европа и Кина додека во САД е забележан пад на продажбата.

Volkswagen Group под кои спаѓаат автомобилите Audi, Seat, Porsche, Škoda, изјави дека за минатиот месец тие испорачале 883,400 автомобили.

Во Европа продажбата е порасната за 4,4%, додека во Кина за неверојатни 18,7%, но тоа не е случај во САД и Бразил каде продажбата падна за 11,7% односно 32,7%.

Во првата половина од 2016-та година продажбата на автомобилите порасна за 1,5%. Европа има раст од 3,8%, Кина од 6,8%, додека пад се бележи во САД за 7,2% и во Бразил за 33,1%.

Предложена објава:
AC Schnitzer во M235i вградил мотор од M4

Тјунираниот M235i наречен „Хулк“, од 0 до 100 km/h развива...

Close