Škoda прогласена за најбезбеден автомобил во Велика Британија

Според направените истражувања на пазарот од страна на J.D.Power, Škoda по втор пат прогласена за најсигурен автомобил во Велика Британија.

Според истражувањето спроведено во 2016 година, по втор пат, на листата биле автомобили произведени помеѓу 2013 и 2015 година, стари помеѓу 12 и 36 месеци. J.D.Power во Велика Британија анкетирал повеќе од 13.000 први сопственици на возила, во врска со проблемите кои ги имале во последните 12 месеци. Од страна на сопствениците, наведени се 177 проблеми, кои се поделени во осум категории: мотор и менувач, уживање во возењето, инстрменти и команди, инфотаинмент систем, седишта, климатизација, внатрешност и екстериер.

Резултатите од направеното истражување за 2016 година се базираат на наведени проблеми за 100 возила. Škoda со 66 бодови е на првото место од листата, со 13 бодови пред конкуренцијата и за 11 бодови подобар резултат од минатата година, додека просекот на сите возила кои учествувале во истражувањето е 113 бодови.

Во оценувањето во посебни категории, Škoda била убедлива со својот квалитет. Škoda Fabia доминира во мали возила, додека Škoda Yeti зазема прво место во класата на SUV возила.

 

Предложена објава:
Улична трка помеѓу Lamborghini и Honda

На прв поглед сите би го прогласиле Lamborghini за апсолутен победик...

Close