Skoda повторно во Сад?

Поминаа повеќе од 60 години од како последната Skoda е продадена во Сад, VW повторно регистрира имиња кои ги штитат Superb, Octavia и Yeti. Овој потег на VW немора да значи дека Skoda планира да се шири и на тој пазар, но според неслужбени информации, таа опција не се отфрла.

Произведувачите на автомобили често ги заштитуваат своите имиња за да спречат конкуренцијата да го направи истото, а во Сад, Skoda би била како повтина варијанта на VW, под маска на модерниот произведувач кој има претрпено трансформација во последната деценија.

Предложена објава:
Кратка историја за Корејскиот производител Daewoo

Корејската компанија Daewoo за производство на автомобили била основана во...

Close