Rolls Royce го потврди терминот на светската премиера на новиот Phantom

На 27 Јули ќе биде претставена новата генерација на можеби еден од најлуксузните автомобили на денешницата.

Веста всушност ни доаѓа од објавените фотографии, каде се гледа дека нема да има драстични промени. Но, подобро е така. Било какви промени не би поминале добро кај автомобилистите, познавачите на брендот, обожавателите.

Новиот Phantom ќе ја задржи препознатливоста од предходникот, со огромна хромирана решетка и гордо истакнато лого на компанија. Според втората фотографија дигиталната технологија сигурно нема да биде во доминација кај овој “најдобар автомобил во светот”. Дрвените елементи и аналогниот часовник остануваат заштитен знак на луксузни автомобили на Rolls Royce.

Модерни технологии треба да се бараат под елегантниот костум на овој автомобил. Новиот Rolls Royce ќе биде поставен на платформа од алуминиум, ќе се вртат и заднитате тркала, а орќестарот ќе биде составен од 12 членови распоредени во V формат. Се очекува доаѓањето на plug-in хибриди.

Предложена објава:
Кога единствениот Jeremy Clarkson управува со единствениот Aston Martin Vulcan

Grand Tour ни го претставува најбруталниот автомобил на денешницата. Кој...

Close