Продолжение на приказната за Америка и Golf возилата зафатени со аферата „Dieselgate“

Американците се уште се надеваат дека можат да заработат на нивните Golf возила кои производителот ги одкупува назад после избивањето на аферата наречена „Dieselgate“.

Откако веста дека пред да ги вратат назад на производителот, американските граѓани ги „олеснуваат“ своите возила, се рашири низ цел континент. Volkswagen почна и да одбива некои возила, т.е. да не ги прифаќа во состојбата во која се донесени, но и судовите му помогнаа на Volkswagen со тоа што издадоа препорака оваа „мода“ веднаш да престане.

Можеби најголемиот кривец за овие потези е Џо Мајер, кој бил критикуван во безброј дискусии на форуми, бидејки одлучил да го соголи своето возило до еден неверојатен степен и да види дали ќе се квалифукува за откуп.

Предложена објава:
РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме...

Close