Ова е карта на најпопуларни автомобилски брендови

Иако Тојота ја загуби позиција „Светски број еден“ произведувач на автомобили, нема сомнеж дека Toyota се уште е број 1, ако побарате на Google.

Според податоците собрани од 193 земји од страна на британската QuickCam , Toyota е најпопуларен бренд на автомобил, судејки според пребарувања на Google, верувале или не, дури и во 74 земји од светот. Јапонскиот производител на автомобили е апсолутниот број еден во земји како САД, Кина, Австралија, и повеќето африкански земји.

На второ место е BMW, кој прогласи победа во 51 земји, вклучувајќи ги и повеќето европски земји, меѓу кои, се разбира, Германија. Не само тоа, BMW го освои тронот и во Јапонија и Кореја.

Малку изненадувачки, трет е Hyundai, корејскиот гигант, кој, меѓу другото, се покажа популарен во Русија, Индија и уште 15 други земји. Горди можат ба бидат и во Хонда со победи во неколку големи земји како што се Бразил и Канада. Очекувано, Fiat и Volvo победија во нивните матични земји.

Сигурно се прашувате што е со Volkswagen. Најголемиот производител на автомобили во светот, победи во Шпанија, Романија, Белорусија, Естонија, Андора, Уругвај некои од помалку познатите острови.

Предложена објава:
Редизајнираната Toyota Corolla

Од Toyota, со нови фотографии за новата Toyota Corolla која ќе...

Close