Nissan GTR го собори светскиот рекорд

Masato Kawabata го собори светскиот рекорд во дрифтање под агол од 30 степени и брзина од 304.96 km/h  со Nissan GTR и импресивни 1380 коњски сили за што се погрижи тјунерската куќа Greddy Trust.

Претходниот рекорд го држеше Jakub Przygonski од Полска, со Toyota GT 86 од 1068 коњски сили при брзина од 256 km/h.

 

Предложена објава:
Корејците порачуваат: Направете автомобил што ќе ни се допаѓа

Уделот на американските автомобили на пазарот во Јужна Кореја е...

Close