Ни пристига наследникот на легендарната Supra

Тојота наскоро ќе го лансира нов спортски модел развиен во соработка со BMW.

Се работи за купе кое треба да биде наследник на Supra, а блиски извори до Toyota велат дека јапонците веќе донеле одлука да се даде зелено светло за таканаречената Gazoo верзија на овој автомобил.

Тоа ќе биде, со еден збор, врвот во понудата на овој модел, но сега за сега, за жал, немаме конкретни информации за техничките карактеристики на возилото. Сепак, се верува дека овој модел ќе има хибриден погон.

Тојота, наскоро, во Женева,  ќе го претстави Gazoo Yaris моделот, од каде се надеваме дека ќе дознаеме повеќе за Supra.

Предложена објава:
Новото Renault Twingo GT

Третата генерација на Twingo GT ни доаѓа со комплетно изменета каросерија, појачан...

Close