На чекор до производство: Погледнете ги фотографиите од овој концепт

За разлика од повеќето футуристички модели, или концепти, овој модел на Британската авто индустрија, поточно на Aston Martin, има реални шанси да го види светлото на денот за некаде околу една година, или летото 2018та.

И покрај тоа што пројде подолг период одкако Aston Martin го откри проектот „Valkyre“ , истиот не замре. Приврзаниците и конкуренцијата внимателно ги „абсорбираат“ малкуте информации околу проектот, но сега се преплавени со нови фотографии од автомобилот.

Miles Nurnberger, шеф на оддел надворешен дизајн, потврди дека екстериерот е 95% завршен, што значи дека сега може да се види точно, она што го чекаат 150те идни сопственици. Со сликите пристигнуваат и некои основни информации во врска со заедничкиот проект на Aston Martin и Red Bull. Така, новите светла даваат до 40% повеќе светлина отколку било кои други од Aston Martin. Интересно, дебелината на значката на овој модел е 70 микрони, или 30% потенка од човечко влакно. Посебно внимание се посветува на маса, кога станува збор за овој модел, па да напоменеме дека значката е за 99,4% полесна од стандардните.

Конечно имаме можност да ја видиме внатрешноста на еден од најскапите и најбрзите автомобиле кој видел дневна светлина. Главниот фокус е ергономијата, но, исто така и вкупна тежина од само 1.030 килограми. Доколку сте заборавиле, ова е автомобил кој ќе располага со повеќе од 1.100 коњски сили.

 

Предложена објава:
Audi R8 надграден од Wheelsandmore

Тјунерската компанија Wheelsandmore на Audi R8 V10 го вгради својот најснажен...

Close