Mercedes со зголемена продажба во Сад

Пред десет години, повеќето произведувачи се стремеа кон помала потрошувачка на своите автомобили, па поради тоа и производството беше на помало ниво. Но Mercedes се одлучија на поинаква стратегија, го зголемија производството на своите SUV и Crossover модели и сега ужуваат во својот вистински потег.

Побарувачката за SUV и Crossover моделите стишува, но на пазарот во Сад ситуацијата е иста. Последните бројки покажуваат дека Американците највеќе ги сакаат спортските џипови на Mercedes. Зголемена продажба во мај имаат моделите GLK и GLC од 64 проценти. Mercedes успеа да биде во чекор со главниот ривал BMW, па во мај Mercedes има продадено 29.299 возила од SUV сегментот, додека BMW има продадено 29.017 возила од истиот сегмент. После BMW и Mercedes е Lexus со продадени 26.682 возила.

Mercedes главната предност ја имаат поради своите хибридни модели кои се доста пополарни.

Предложена објава:
1911 Fiat S76 со 28.3 литарски мотор со 290 коњски сили

Да се вратиме малку назад во автомобилската историја со 1911...

Close