Mercedes ги отповикува своите модели

Како што изјавија од Mercedes, ќе ги отповикаат своите возила од Американскиот пазар поради проблем со системот за довод на гориво и краткото светло.

Ќе се отповикаат 3 модели на Mercedes и тоа: новата e-class E300, GLE crossover и S-class coupe. Според Mercedes новата e-class со заден и 4 matic пренос произведенa во период од 10.12.2015 до 30.06.2016 година , има проблем со системот за довод на гориво и ќе бидат отповикани 6,858 возила. GLE crosover 2,215 возила и S-class coupe 996 возила ќе бидат отповикани на сервис поради можен проблем со автоматското подесување на краткото светло.

Предложена објава:
Mercedes со нови концепти

До 2020 година Mercedes ќе претстави нови модели, две лимузини...

Close