LaFerrari ќе добие наследник

Инженерите на Ferrari тајно работат на наследникот на LaFerrari.

Италјанците се сеуште во почетна фаза за наследникот на LaFerrari, но сепак тоа е ексклузивна информација за љубителите на автомобили. Платформата за новото LaFerrari ќе овозможи неколку различни изведби, ќе биде поцврста и ќе ја намали бучавата и вибрациите за 20 проценти. Тежината која што сега изнесува 1.589 кг, би се намалила за 200 кг.

Со оглед на тоа што моментално се работи на нов модел наречен Aperta, наследникот на LaFerrari не треба да го очекуваме пред 2020 година.

Предложена објава:
Да удриш во банкина со автомобил е лошо, поготово ако возите изнајмен Ferrari 458 Italia

Младиот и надежен 26 годишник одлучи да го искуси ова...

Close