Warning: include(/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
Кога единствениот Jeremy Clarkson управува со единствениот Aston Martin Vulcan

Кога единствениот Jeremy Clarkson управува со единствениот Aston Martin Vulcan

Grand Tour ни го претставува најбруталниот автомобил на денешницата.

Кој друг автомобил би го добил епитетот „најбрутален“, ако не Aston Martin Vulcan. Британците се одлучија за ограничена серија од 24 примерока. А потврда за епитетот кој му го доделивме е фактот дека сите примероци се продадени на „слепо“. Со други зборови, сите 24 сопственици платиле милионски суми за автомобил кој не го ни виделе.

Овој болид е создаден како одговор на McLaren P1 GTR и Ferrari FXX K. Тој е „олеснет“ до максимум. Нема радио, нема клима уред, нема електрика на прозори … Има само едно седиште и „половина“ волан.
Под поклопецот има атмосверски 7.0 V12 агрегат со максимална моќ од 820 коњски сили.
Во видеото во прилог можете да ги видите реакциите на Jeremy Clarkson кога е за воланот на едно вакво, со право кажано, чудовиште.

Предложена објава:
Fiat Tipo, на Euro NCAP тест

Како што може да се види и на видеото подоле,...

Close