Како забрзува најновиот, можеби најатрактивниот модел во понудата на Volkswagen

Сите знаеме дека Volkswagen неодамна ни претстви комплето нов модел, Arteon,  па да погледнеме како тој забрзува со најмоќниот бензински агрегат во понудата.

Arteon е всушност замена за добро познатиот, атрактивниот СС. На самиот врв на листата со агрегати се наоѓа 2.0 TSI единицa, која испорачува 280 НР и 350 Nm. Заедно со погон на сите четири тркала, како и автоматскa DSG менувачка кутија, несомнено е дека се работи за една брза лимузина.
Во видеото во продолжение може да видиме како тоа изгледа.

Инаку, производителот посочува дека до 100ка ќе му требаат 5,6 секунди, само една десетинка поспоро од моделот Pasaat, кој го има истиот агрегат, а е околу 100 килограми полесен. Максималната брзина е ограничена на 250 km/h. Интересно, забележете ја моменталната потрошувачка.

Предложена објава:
Mercedes AMG GT R за првпат во јавност!

Mercedes AMG GT R во ограничена количина од 2.000 возила,...

Close