Како Porsche се опрости од Audi

Audi по 18 години се повлекува од трката за издржливост, 24 часа Le Mans, а Porsche реши да се збогува на доста интересен начин.

Во видеото подолу, може да видите како Audi Sport пред три години му посака добредојде на Porsche во 24 часа Le Mans. Болидот на производителот од Инглштад, моделот Audi R18 на асфалтот пред седиштето на Porsche со таканаречен „burnout“ испиша “Добредојдовте назад”.
Возачот на дизел тракторот од програмата на Porsche одкако слушна дека Audi нема повеќе да учествува на престижна трка на издржливост, веднаш го промени правецот на движење и се упати на истото она место каде пред 3 години болидот R18 им посака добредојде. Но овој пат познатиот натпис ќе биде преправен.

Audi во последните 18 години учествуваа во 185 трки и победија во 106, а на највисокото место на пиадесталот на позната 24 часа Le Mans се искачија дури 13 пати.

Предложена објава:
SUV концепт од Шкода

На официјалниот сајт на Шкода се појавија првите фотографии од...

Close