Warning: include(/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include(): Failed opening '/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 72

Warning: include_once(/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92

Warning: include_once(): Failed opening '/home/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php56/root/usr/share/pear') in /home1/avtoportal/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 92
И покрај сите афери и проблеми, Volkswagen ја заврши 2016 година со рекордна продажба

И покрај сите афери и проблеми, Volkswagen ја заврши 2016 година со рекордна продажба

VW групацијата 2016 година ја заврши со рекордна продажба од 10,3 милиони возила, што е за 3,8% повеќе во однос на претходната година.

Повеќето VW автомобили се продадени во азискиот регион, дури 4,3 милиони возила, од кои само во Кина се продадени речиси 4 милиони. Во Европа, групацијата продаде 4,2 милиони од кои секој четврти автомобил остана дома, на германскиот пазар. Особено интересен е резултатот за Северна Америка, каде што, и покрај Dieselgate, VW забележа раст од 0,8%. Продадени беа 939.100 возила, а повеќе од половина милион завршија во САД.

Најуспешниот бренд, очекувано, е Volkswagen , со скоро 6 милиони продадени автомобили, проследено со Audi со 1,87 и Skoda со 1,1 милиони продадени автомобили. Додаваме дека Porshe продаде 237.800 автомобили.

Предложена објава:
Audi R8 надграден од Wheelsandmore

Тјунерската компанија Wheelsandmore на Audi R8 V10 го вгради својот најснажен...

Close