Hyundai го претстави новиот Celesta

Hyundai го претстави новиот седан кој го носи името Celesta, а главната премиера ја имал на самот за автомобили во Guangzhous Auto Show.

hyundai-celesta3

Во гамата на Hyundai, Celesta ќе го завземе местото помеѓу моделите Verna и Elantra, па со самото тоа јужнокорејската компанија  на кинескиот пазар ќе нуди вкупно десет седан модели.

55bf9371cbf778103da1b9936762fd4cb78ae38e

Должината на новиот седан ќе изнесува 4.510mm, ширината ќе биде од 1.756mm, висината 1.470mm, а меѓуосовинското растојание ќе изнесува 2.650mm.

hyundai-celesta2

Celesta ќе биде понуден со 1.6 литарски четири-цилиндричен бензиски мотор со 123Ks и 155Nm, прикачен за шест-степенски мануелен или автоматски менувач. Цената на Кинескиот пазар ќе започне од 10.970 евра, додека за производството ќе биде задолжен Beijing-Hyundai Joint Venture.

Предложена објава:
Ова е карта на најпопуларни автомобилски брендови

Иако Тојота ја загуби позиција „Светски број еден“ произведувач на...

Close