Fiat Tipo, на Euro NCAP тест

Како што може да се види и на видеото подоле, Fiat Tipo на Euro NCAP тестот не пројде добро, односно основната верзија од овој модел на Fiat доби само 3 ѕвездички, додека со дополнителна сигурносна опрема доби 4 ѕвездички.

Додатната сигурносна опрема вклучува автоматско запирање и предупредување за евентуален судир. Во стандардната изведба Fiat постигна 82% заштита на возрасни, 60% заштита на деца, 62% заштита на пешаци и 25% на дополнителната сигурносна опрема.

Предложена објава:
Нов концепт на Volkswagen, Gol GT

Volkswagen на Sao Paulo Motor Show во Бразил го претстави спортскиот концепт...

Close