Euro NCAP: Suzuki Ignis краш тест

Suzuki Ignis на краш тест со основната верзија освои 3 ѕвездичи, а со дополнителна сигурносна опрема освои максимални 5 ѕвездичи.

Основната верзија освои 79% заштита на возрасни, 79% заштита на деца, 67% заштита на пешаци и 25% за безбедносен асистент, додека верзиајта со плус пакет за безбедносст освои 87% заштита на возрасни, 79% заштита на деца, 77% заштита на пешаци и 60% на дополнителната сигурносна опрема.

 

Предложена објава:
Новата Opel Astra BiTurbo хеџбек

Новата Opel Astra доаѓа со нов 1.6 литарски BiTurbo CDTI мотор,...

Close