Euro NCAP: Hyundai Ioniq краш тест

Хибридот на Hyundai, Ioniq на краш тестот за издржливост освои максимални 5 ѕвездички.

Ioniq освои 91% заштита на возрасни, 80% заштита на деца, 70% заштита на пешаци и 82% на дополнителна сигурносна опрема.

Предложена објава:
Ford Fiesta сеуште е најпродаван мал автомобил во Европа

Во петте најголеми европски автомобилски пазари (Германија, Велика Британија, Шпанија,...

Close