Директен судар на два исти Toyota автомобили, едниот постар 17 години

Во последните неколку години автомобилите напреднаа многу во полето на безбедноста, а ова видео го покажува тоа на дело.


Сите сме биле сведоци или пак сме слушнале за сообраќајна несреќа во минатото во која учествувале автомобили од реномирани производители. Колку и да биле технолошки напредни, постарите автомобили едноставно немаат системи како воздушни перничиња, ABS, а за ESP воопшто и да не правиме муабет.

Токму такви возила, без горе споменатите системи, се нај присутни на нашите, па и на балканските патишта.
Но како и да е, без разлика на состојбата на патиштата, биле лоши или не, мора секогаш да бидеме максимално внимателни.
Да се разбереме, иако се далеку побезбедни, новите автомобили не ни даваат за право на улица да се чувствуваме и однесуваме како на тркачка патека.

Видеото во прилог ќе ви помогне да видите колку е напредната автомобилската индустрија во поглед на безбедноста. Да се потсетиме, Toyota i Volkswagen се натпреваруваат кој ќе биде најпродаваниот бренд на сите времиња. Водството се менува, но Toyota е почесто на врвот, токму со моделот Corolla.

 

Предложена објава:
РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ...

Close