BMW i8 станува комплетно електричен со 804 коњски сили

BMW i8 наскоро ќе добие нова изведба од целосен електричен погон. Ќе бидат вграени три електромотори со вкупна моќ од 804 коњски сили.

Со вградени три електромотори и плус батерии, од BMW велат дека вкупната тежина нема да биде поголема од 1485 килограми, која ја има хибридниот i8.

Електричниот i8 нема уште некое време да биде достапен во салоните, бидејќи BMW планира прво да го освежи хибридниот i8, а после тоа да почне со производство на новиот i8. Освежениот хибриден i8 ќе биде претставен во 2017 година, па за електричниот ќе треба да почекаме подолго време.

Предложена објава:
Кен Блок, Дубаи

Кен Блок повторно ни ги претставува лимитите кој можат да...

Close