BMW I8 наскоро “освежен“

BMW I8 наскоро ќе биде достапен во редизајнирана верзија. Сеуште нема официјални информации, но во производствена верзија се тестира мотор кој е во склоп на Формула Е, што значи дека редизајнираниот агрегат ќе има вкупно 420 коњски сили, кој ќе биде поврзан на 6 степенски автоматски менувач, кој треба додатно да ги подобри перформансите на овој модел, што на сегашниот му се потребни само 4,4 секунди за да достигне брзина од 100 km/h.

Се претпоставува дека ќе биде надградена и батеријата која се користи во Формула Е со капацитет од 10 kWh, појака за 2,9 kWh од сегашната која е со капацитет од 7,1 kWh.

Предложена објава:
Škoda прогласена за најбезбеден автомобил во Велика Британија

Според направените истражувања на пазарот од страна на J.D.Power, Škoda...

Close