BMW и Rolls-Royce отповикуваат 34.000 автомобили?!

Поради проблем со системот за водушните перничиња, BMW и Rolls-Royce отповикуваат 34.000 автомобили на глобално ниво, продадени низ целиот свет.

Се работи за моделите од Series 7, Series 5 GT и Rolls-Royce Ghost, кои имаат проблем со софтверот, односно софтверска грешка која може погрешно да обработи податоци во случај на судир, што може да доведе до не активирање на воздушните перничиња.

Проблематичните модели се произведени помеѓу декември 2011 и 2012 година, а поправката би траела 3 часа.

rolls-royce-ghost-14-background-wallpaper

Предложена објава:
Нов хибриден концепт од Peugeot

Францускиот произведувач најави нов хибриден концепт L500 R, во чест...

Close