Ќе се развива нов пикaп од Isuzu за Mazda

Isuzu и Mazda, до сега се „потпираа“ на Ford и General Motors за изградба на пикап возила. 

Партнерството помеѓу Isuzu и Mazda вклучува дека Isuzu ќе развие нов модел на пикап за себе и за Mazda. Се очекува новиот модел на пикaп, прво да се продава во Северна Америка, па после тоа да биде достапен и во Европа. Од партнерството помеѓу овие две компании, може да се заклучи дека новиот пикaп ќе биде наследник на Mazda BT-50 и Isuzu D-Max. Mazda-BT50-GT-DualCabUtility-2016-1

Предложена објава:
Како забрзува најновиот, можеби најатрактивниот модел во понудата на Volkswagen

Сите знаеме дека Volkswagen неодамна ни претстви комплето нов модел,...

Close