Спортски концепт, Fiat „XXX“

Италјанскиот Fiat го представи својот проект “IdeCore” од тимот дизајнери кој носи ознака „XXX“.

Се работи за спортски автомобил за секој ден, како што велат од Fiat. Сите оние кои што ја пратат автомобилската историја во текот на 70-тите и 80-тите години, Италјаните имаа модел „X1-9“ кој најверојатно им послужил како инспирација.

Ако некогаш се најде во производство овој концепт, можно е да го задржи турбо агрегатот „MultiAir“ со зафатнина од 1,4 литри, кој ќе има доста делови од карбон фибер.

Предложена објава:
Себастијан Огиер освои 1 место на рели патеката во Шведска

Себастијан Огиер оваа сезона ја потврди својата доминација со трета...

Close