РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме поскапи бензински и дизел горива.

Согласно денешната одлука, цените на бензиските горива поевтинуваат за 0.5 денари, односно за 1 денар, додека дизел горивото останува со иста цена. Со самото тоа цената на EУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 61,50 денари, ЕУРОСУПЕР БС-98 63,00 денари и дизел горивото останува со цена од 48.00 денари за литар.

Денешната одлука на РКЕ ќе биде во важност од полноќ, во текот на наредните две недели, кога се очекуваат нови цени за горивата.

Предложена објава:
Кога единствениот Jeremy Clarkson управува со единствениот Aston Martin Vulcan

Grand Tour ни го претставува најбруталниот автомобил на денешницата. Кој...

Close