РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме поевтини бензински и дизел горива.

Согласно денешната одлука, цената на бензините поевтинува за 1,5 денар, додека дизел горивата поевтинуваат за 2 денари. Со самото тоа цената на EУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 59,50 денари, ЕУРОСУПЕР БС-98 61,50 денари, додека новата цена на дизел горивото ќе изнесува 46.00 денари за литар.

Денешната одлука на РКЕ ќе биде во важност од полноќ, во текот на наредните две недели, кога се очекуваат нови цени за горивата.

Предложена објава:
РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме...

Close