РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме поевтини бензински и дизел горива.

Согласно денешната одлука, цената на бензините поевтинува за 2 денари и 1,5 денари за литар, додека дизелот поевтинува за 0,50 денари. Со самото тоа новата цена на EУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 61,00 денари, ЕУРОСУПЕР БС-98 63,00 денари и дизел горивото ќе изнесува 49.00 денари за литар.

Денешната одлука на РКЕ ќе биде во важност од полноќ, во текот на наредните две недели, кога се очекуваат нови цени за горивата.

Предложена објава:
РКЕ одлучи, од полноќ поевтини цени на горивата

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме...

Close