Резултати од анкетата „Најпопуларен автомобил во Македонија“

Согласно спроведената анкета за „Најпопуларен автомобил во Македонија“, воочивме дека најзастапен автомобил во Македонија е Volkswagen.

Изразено во проценти Volkswagen освои 20.9% и се наоѓа на првото место, додека на второ место се наоѓа BMW со 12.3%, а веднаш после нив е Audi со 9.8%.

anketa

 1. Volkswagen – 20.9%
 2. BMW – 12.3%
 3. Audi – 9.8%
 4. Opel – 7.3%
 5. Ford – 5.6%
 6. Honda – 5.5%
 7. Mercedes – 4.8%
 8. Alfa Romeo – 4.5%
 9. Peugeot – 4%
 10. Fiat – 3.7%
 11. Reanult – 2.7%
 12. Seat – 2.2%
 13. Škoda – 1.9%
 14. Citroen – 1.7%
 15. Toyota – 1.6%
 16. Yugo – 1.4%
 17. Mazda – 1%
 18. Chevrolet – 0.9%
 19. Zastava – 0.9%
 20. Hyundai – 0.8%
 21. Daewoo – 0.7%
 22. Suzuki – 0.6%
 23. Kia – 0.6%
 24. Rover – 0.6%
 25. Land Rover – 0.5%
 26. McLaren – 0.4%
 27. Lamborghini – 0.4%
 28. Nissan – 0.4%
 29. Volvo – 0.4%
 30. Mitsubishi – 0.3%
 31. Subaru – 0.3%
 32. Jeep – 0.3%
 33. Porsche – 0.2%
 34. Lada – 0.2%
 35. Chrysler – 0.1%
 36. Ferrari – 0.1%
 37. Dacia – 0.1%
 38. Lexus – 0.1%
 39. Mahindra – 0.1%
 40. Lancia – 0.1%
 41. Tesla – 0%
 42. Jaguar – 0%

*Авто портал се оградува за точноста на податоците.

Предложена објава:
Нова генерација Ford Fiesta

За почетокот на 2017 година, Ford најави нова генерација на...

Close