Продадени 9 милиони хибридни возила на Toyota

За една година продадени се 9 милиони хибридни возила Toyota Pirius.

Toyota е на патот кон успешно извршување на стратешкиот план со што планира да продаде 15 милиони хибридни возила до крајот на оваа деценија. До сега вкупно им се продадени нешто повеќе од 9 милиони, со што последниот милион е продаден во само една година. Моментално компанијата нуди 33 различни модели на хибридни возила во повеќе од 90 земји.

Новиот Pirius кој има опсег од 35 km само на струја и троши помалку од 6 литри гориво на 100 km, придонел за голем раст на продажбата од делот на хибридни возила.

Предложена објава:
HPerformance ја претстави својата верзија на Audi RS6 Avant

Сериската верзија на моделот RS6 Avant е една од најбрзите...

Close