Првоаприлската шега на BMW, може да стане реалност

Во 2011 година, од страна на BMW беше претставена пикап верзија на M3, но тоа беше само првоаприлска шега. 

Пет години подоцна, пикап верзијата на BMW е очигледна. Неодамна шефовите на BMW не ја прифаќаа пикап верзијата, бидејќи како што велат они, таков модел на возило не им се вклопува со гените и културата на компанијата. Промената на пазарот, може да ги натера од BMW да тргнат по стапките на Mercedes, кои наскоро на пазарот ќе понудат своја пикап верзија темелена на Nissan Navari.

BMW-M3-Pickup-Truck-24

На светскиот пазар, барањето на пикап верзиите секојдневно расте, па од BMW известија дека првоаприлската шега, лесно може да стане реалност.

BMW и Toyota веќе соработуваат, па ништо чудно BMW да претстави своја верзија на Hilux.

bmw-concepts-313111135193621600x1060

BMW M3 Pickup (04/2011).

Предложена објава:
Продадени 9 милиони хибридни возила на Toyota

За една година продадени се 9 милиони хибридни возила Toyota...

Close