Нови 12 милиони возила, проблем со воздушни перничиња

Јапонскиот произведувач на воздушни перничиња Takata, потребно е да ги промени своите воздушни перничиња во нови 12 милиони возила во Сад.

Овој пат на листата се наоѓаат возилата на Honda, Mazda, Toyota, Nissan, Subaru, Mitsubishi, Fiat, Chrysler и Ferrari. Вкупниот број на повлечени возила изнесува повеќе од 60 милиони, најчесто во Сад и во Јапонија.

Поради неисправни воздушни перничиња, односно составот за активација, до сега смртно настрадани се 11 лица, додека повеќе од 100 се повредени.

Предложена објава:
Резултати од анкетата „Најпопуларен автомобил во Македонија“

Согласно спроведената анкета за „Најпопуларен автомобил во Македонија“, воочивме дека...

Close