Нови поевтини цени на горивата од полноќ

Со денешната одлука на Регулаторната Комисија за Енергетика од полноќ ќе имаме поевтини бензински и дизел горива.

Согласно денешната одлука, цената на бензините поевтинува за 0.5 и 1 денар за литар. Со самото тоа новата цена на EУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 63,50 денари и ЕУРОСУПЕР БС-98 65,00 денари за литар.
Додека пак кај дизел горивата цената останува иста и ќе изнесува 50 денари за литар.

Денешната одлука на РКЕ ќе биде во важност од полноќ па се до следните две недели каде што се очекуваат нови цени за горивата.

Предложена објава:
Спортски концепт, Fiat „XXX“

Италјанскиот Fiat го представи својот проект "IdeCore" од тимот дизајнери...

Close