Наградени: Ferrari, Ford, BMW, Mercedes, Audi …

Наградата за најдобар мотор на годината, оваа година ја доби Ferrari за својот 3.9 V8 BiTrubo мотор, кој е вграден во 488 GTB, 488 Spider и California T. Покрај наградата за мотор на годината, Ferrari доби награда и во категоријата, најдобар мотор со зафатнина над 4.0 литри за својот 6.3 V12 мотор кој се користи во F12TDF.

Покрај Ferrari, награда добија и Ford, BMW, Audi, Porcshe, PSA, Mercedes-Benz и Tesla Motors.

Моторот на Ford 1.0 EcoBoost е најдобар во категоријата до 1.0 литри зафатнина, PSA ја доби наградата за мотор од 1.0 до 1.4 литри зафатнина, за својот трицилиндарски 1.2 турбо бензинец. Во категоријата од 1.4 до 1.8 литри зафатнина, за најдобар мотор е прогласен хибридниот 1.5 литри турбо бензинец на BMW i8, додека за категоријата од 1.8 до 2.0 литри, награда доби Mercedes AMG со 2.0 литри зафатнина.

Audi е награден за својот петцилиндарски мотор со зафатнина од 2.5 литри, додека во категорија од 2.5 до 3.0 литри, награда доби Porcshe за својот 3.0 BiTurbo. Во последната категорија за „зелен“ мотор наградата ја доби Tesla Motors за својот електричен погон од моделите Model S и Model X.

Предложена објава:
Новата Opel Zafira

Opel Zafira е повеќенамеска изведба на Astra G, како одговор...

Close