За пола година, Mercedes продал милион автомобили

За прв пат во своите 90 години, Mercedes испорачал милион возила во првите 6 месеци. Попрецизно, продадени се 1.006.619 возила, односно 12% повеќе од минатата година. Mercedes ги руши сите рекорди во секој поглед, со што бележи пораст на продажбата 40 месеци по ред.

Во Европа се продадени 444.000 возила, во Азија 346.000 и 220.000 возила во Кина.

Предложена објава:
BMW M3 и M4 G-Power со 600 коњски сили

G-Power уште од поодамна ги има модификувано BMW M3 и M4,...

Close